• Wat maakt Decolacour zo speciaal ! Unique keuze aan onweerstaanbare prijzen
 • Ce qui rend Decolacour si spécial! choix unique
 • Design Figurines faites à la main et / ou peintes à la main. et prix irrésistible

Nieuw  bij bio-paradise Top  zaden & pitten 

Of een gezonde drink en knabbel voor bij de babbel !

Juiste brandstof voor een gezonde geest in gezond lichaam !

Help je lichaam met de nodige juiste grondstoffen (brandstoffen) te geven waar het zo naar verlangt 

Zoals je ook een goed afgestelde Motor ook met de juiste brandstof het beste rendement !

goed onderhouden is minde slijtage of problemen (dat willen we niet)

 • Suppletie: betekent aanvulling. Een voedingssupplement is een product dat je gebruikt als aanvulling op je dagelijkse maaltijden. Voedingssupplementen bevatten vaak ingrediënten die ook in gezonde voeding voorkomen maar dan in een exacte hoeveelheid zodat je precies weet wat je aanvult. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Vitamines , Mineralen , Vezels , Vetzuren en Aminozuren . Ook Eiwitpoeders en kruidenkapsulles worden tot de voedingssupplementen gerekend. Verkrijgbaar in tabletten, capsules en vloeibare vorm 

Metabolisme

De spijsvertering begint in de mond. Hier wordt het voedsel fijngekauwd en vermengd met speeksel. Speekselklieren in de mond maken speeksel aan zodra u voedsel ziet, ruikt of proeft. Per dag kan wel een liter speeksel worden aangemaakt.

Enzymen in het speeksel beginnen met het verteren en het voedsel wordt glad en smeuïg. Zo kunt u het makkelijk doorslikken. De tong duwt het voedsel naar de slokdarm. Waar alles begint, en goed beginnen is half gewonnen 

Gember stimuleert je spijsvertering

Gember biedt echt een bom van gezonde eigenschappen heeft een gunstige invloed op je maag- en darmstelsel. Het stimuleert je alvleesklier om spijsverteringsenzymen aan te maken die helpen bij het afbreken van suikers en vetten. Ook je speekselproductie, gal- en maagsappen krijgen een boost van gember. Daardoor gaat je maaginhoud sneller naar je darmen en neemt een opgeblazen gevoel af . Ook verbetert gember de peristaltiek (samentrekkingen) in je darmen, wat weer bijdraagt aan een gezonde stoelgang.

Waarom zijn de spijsvertering en de darmflora zo belangrijk?

 

De darmflora speelt een belangrijke rol in onze algemene gezondheid. Een groot deel van de spijsvertering speelt zich af in de darmen. De darmen bevatten micro-organismen, voornamelijk bacteriën, die de  darmflora vormen. Dit uiterst complex systeem staat of valt met een correct evenwicht tussen goede en slechte bacteriën die zich in de darmen bevinden. Deze balans kan verstoord raken door tal van factoren, zoals:

 

 • Stress
 • Slechte eetgewoontes
 • Roken
 • Alcohol
 • Gevorderde leeftijd

 

Bovendien speelt de darmflora ook een belangrijke rol in het behoud van een gezond immuunsysteem  De darmen vormen namelijk de eerste barrière tegen ongewenste indringers. De goede bacteriën zorgen ervoor dat ziekteverwekkers zich niet kunnen vestigen in het darmslijmvlies. Als het evenwicht van de bacteriën in je darmflora verstoord wordt, kan het darmslijmvlies beschadigd raken, waardoor ziektekiemen zich makkelijker kunnen verspreiden.

ook gebroken lijnzaag komt slijm vrij wat vervolgens de darmen reinigt. Dit gaat als volgt in z’n werk. Het slijm vormt een laag aan de binnenkant van de darmen en neemt op deze manier afvalstoffen mee die dan via de ontlasting het lichaam verlaten. Bovendien is lijnzaad natuurlijk een echte vezelbom. Wie dus met een smoothie  of bijvoorbeeld het Budwig-papje ontbijt, is verzadigd en zal minder snel trek in tussendoortjes krijgen. Lijnzaad en lijnzaadolie bevatten bovendien een indrukwekkend scala aan goede inhoudsstoffen. Buiten de oplosbare en onoplosbare vezels die gunstig voor de spijsvertering zijn, is het zaad rijk aan antiioxidanten  en polyfenolen die het lichaam tegen schadelijke stoffen beschermen. Ook treffen we de vitamines B1 B2 N3 B6 B11  (foliumzuur), calcium magnesium , kalium, zink , mangaan en ijzer in lijnzaad aan. Bovendien zitten er kleine hoeveelheden koper, fosfor, molybdeen en selenium  in het zaad. Last but not least bevat lijnzaad lignanen. Dit is een groep van plantaardige stoffen die deel uitmaakt van de fytp-oestrogenen.

 

 • Je bent wat je eet, hou je van zoet een kofielepel honing bij je thee, alles recht uit de natuur ! Bescherm je lichaam beter voorkomen dan genezen....

 • Hou je lichaam gezond, zowel buiten of binnen, ook de hier aanwezige thee elke thee heeft weer een  andere helende werking voor ieder mens tijd om er uw voordeel uit te halen , we hebben het voor U nog vragen ?

Alles voor een gezonde geest & lichaam !

alles is bij de producten volledig beschreven 

Jou Geluk maak je zelf, door vooral gezond te eten, hoeft daarom niet duur te zijn !

Het is investeren in jou toekomst en jou gezonheid !

Zijn er Vragen ?

Iederéén heeft een probleempje en een tekort in zijn lichaam Men zegt wel eens luister naar je lichaam, je lichaam praat voorduurend door je sinialen te geven ..dit is het  juist deze te herkenen en de oorzaak ervan op te sporen dan ben je al halfweg, en zeggen dan al doende leerd men, en soms doe je te veel, wat is dan het evenwicht dat verschild van mens tot mens volgens levenstijl ? herken je, je bent wat je eet, Sonia Kimpe  Vragen Stel ze gewoon, ik weet als geen ander dat niet iedereen zich goed voeld in zijn vel, maar je kan er zeker wat aan doen, als je dat zelf wil ! of maak een afspraak het is gratis, en als ik iemand kan helpen maakt het mij al gelukkig.

Marc Lacour 0495748672

mlacour@hotmail.be

9 weetjes over antioxidanten !

9 weetjes over antioxidanten

Aan antioxidanten wordt veel toegeschreven. Dat ze ziektes kunnen genezen, veroudering tegengaan en dat je er niet genoeg van binnen kunt krijgen. Of juist dat ze helemaal niet goed voor je zijn, zelfs gevaarlijk en giftig. Wondermiddel of hype: wat is waar en wat is niet waar? Dr. Guido Haenen, toxicoloog bij het Maastricht UMC+, beantwoordt 9 vragen over antioxidanten

 

 

 1. Wat zijn antioxidanten eigenlijk?
  Antioxidanten zijn bepaalde vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Ze zijn belangrijk voor onze gezondheid, want ze zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade aanrichten in ons lichaam. Vrije radicalen zijn agressieve moleculen, die ontstaan bij oxidatieprocessen in ons lichaam. Die vrije radicalen zijn niet altijd slecht: ze maken ook indringers als bacteriën onschadelijk en zijn dus onmisbaar. Antioxidanten is overigens een verzamelnaam, net zoals 'medicijnen' een verzamelnaam is: elk antioxidant heeft zijn eigen, specifieke werking. Ze zitten in voeding en supplementen. Voorbeelden van antioxidanten zijn vitamines C en E, selenium en bèta-caroteen.
     
 2. Oxidatieproces? Wat is dat nou weer?
  Oxidatie in het lichaam is een normaal proces. Oxideren betekent: zich met zuurstof verbinden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door vervuiling, zware metalen, (sigaretten)rook, chemische stoffen en een ongezond dieet. Eigenlijk kun je zeggen: een mens kan niet zonder zuurstof, maar je gaat er ook langzaam aan dood. Een ander woord voor oxideren is roesten. Een mens roest tijdens zijn leven als het ware langzaam weg. Ouderdomspigmentvlekken zijn de roestvlekken van het lichaam. Maar antioxidanten gaan dus de schadelijke werking van zuurstof tegen, ze vertragen het oxidatieproces.
    
 3. In welke voeding zitten veel antioxidanten?
  Antioxidanten zitten bijvoorbeeld in chocolade, noten, volkoren granen, olijfolie, zeevruchten en gevogelte. En in groente en fruit, natuurlijk. Goede bronnen van antioxidanten zijn bijvoorbeeld:
  Fruit: druiven, gedroogde pruimen, granaatappel, rozijnen, bosbessen, aardbeien en frambozen
  Groente: boerenkool, spinazie, spruitjes, witloof, broccoli, bieten, aubergine, rode uien
    
 4. Helpen antioxidanten tegen kanker?
  Antioxidanten kunnen een rol spelen bij het voorkomen, maar niet bij het genezen van kanker. Bepaalde groepen antioxidanten – bijvoorbeeld die in thee, bessen en rode wijn – kunnen bij langdurig gebruik een bijdrage leveren aan het voorkomen van kanker. Maar tijdens de behandeling zouden ze zelfs wel eens een omgekeerd effect kunnen hebben. Oppassen dus. Overigens: voeding is geen geneesmiddel. Verwacht geen wonderen. Dat alles geldt ook voor andere ziekten waar antioxidanten goed voor zouden zijn.
    
 5. Vertragen antioxidanten het verouderingsproces?
  Laten we het zo zeggen: een gebrek aan antioxidanten versnelt het verouderingsproces. Lichamelijke veroudering is namelijk een gevolg van schade door vrije radicalen, bijvoorbeeld aan huid en bindweefsels. Maar ook al stop je jezelf elke dag vol met antioxidanten, je blijft niet eeuwig jong, helaas. 
   
 6.  
  Foto iStockWord ik van antioxidanten eerder zwanger?
  'An orange a day keeps your sperm okay', wordt wel eens gezegd. Dat is misleidend. Het kan zijn dat je door een gebrek aan antioxidanten verminderd vruchtbaar bent. Maar dat wil niet zeggen dat het andersom ook werkt: dat je verminderde vruchtbaarheid kunt verhelpen met antioxidanten. De verminderde vruchtbaarheid kan namelijk een heel andere oorzaak hebben dan een antioxidantentekort.
   
 7. Zijn wortels goed voor de ogen?
  In wortels zit veel provitamine A, ook wel bèta-caroteen genoemd. Dat antioxidant heb je nodig om te zien. Maar ook hier geldt weer: door veel wortels te eten, ga je niet beter zien. Anders zouden opticiens in plaats van brillen beter wortels kunnen verkopen.
    
 8. Helpen antioxidanten tegen rimpels?
  Antioxidanten leveren een positieve bijdrage aan het behoud van de elasticiteit van de huid. Als je voldoende antioxidanten binnenkrijgt, kun je de vorming van rimpels uitstellen – maar niet voorkomen. Omgedraaid bevordert roken de veroudering van de huid doordat het extra schade door vrije radicalen veroorzaakt. En dat geldt ook voor teveel in de zon liggen.
    
 9. Kan ik ook teveel antioxidanten binnen krijgen?
  Ja. Ook teveel van iets goeds kan giftig zijn. En als je te hoge concentraties antioxidanten binnenkrijgt, verstoor je het evenwicht tussen vrije radicalen en antioxidanten in je lichaam. Dus pas op met extra vitaminepillen en al teveel fruitdrankjes. 

Mijn oordeel is, je bent wat je eet .....en heb hierbij een goed aanbod om een gezond leven in te gaan 

PS Je zal zeker al opgemerkt hebben dat er mensen van je eigen leeftijd jonger of ouder uitzien ?

Is het resultaat van de juist balans te bekomen, laat zich ook merken 

8 toppers van zaden in dagelijks gebruik

Welke zaden zijn gezond?

Chiazaad, lijnzaad, korianderzaad, sesamzaad, maanzaad en andere zaden krijgen dezer dagen geregeld het stempel ‘superfood’ mee. Dit geldt echter niet voor alle zaden. Welke zijn nu echt het best om op te nemen in uw dagelijks menu? 

1. Chiazaad

Chiazaad behoorde tot de belangrijkste voedingsmiddelen van de Azteken. ‘Chia’ is het Maya-woord voor ‘kracht’. Vandaar dat chiazaad ook wel eens het ‘mysterieuze’ krachtvoer van de Azteken wordt genoemd. Dit zaad zit vol vitamines, mineralen, eiwitten en omega 3-vetten. Chiazaad (Salvia hispanica L.) is echter bovendien kampioen wat de hoeveelheid vezels betreft. De koolhydraten in chiazaad bestaan namelijk voor 89% uit vezels. Uw lichaam neemt deze vezels niet op. Ze zorgen er daarentegen wel voor dat u zich lang verzadigd voelt. Dit heeft ermee te maken dat de voedingsvezels in chiazaad enorme hoeveelheden water in zich opnemen. 

2. Lijnzaad

Lijnzaad (Linum usitatissiumum) is afkomstig van vlas en wordt daarom ook wel eens vlaszaad genoemd. Het is enorm geschikt om toe te voegen aan een smoothieof een salade, omdat de kleine zaadjes een lekkere, nootachtige smaak hebben. U kunt ze tevens makkelijk verwerken in brood dat u zelf bakt. Lijnzaad(olie) bevat niet alleen linolzuur en lignanen, het bevat tevens de meeste omega 3-vetzuren per 100 gram van alle zaadsoorten. Het is sowieso de rijkste bron van plantaardige omega 3 die op aarde voorkomt. Zo bevat lijnzaad 55% alfa-linoleenzuur oftewel ALA. Over omega 3-vetzuren zegt het Voedingscentrum dat ze een gunstige invloed hebben op hart en bloedvaten en een gunstige invloed heeft op de gemoedstoestand. Voor ALA heeft de Gezondheidsraad een zogenoemde adequate inname (AI) vastgesteld. De AI is een schatting van de laagste hoeveelheid voedingsstoffen die voor vrijwel alle mensen voldoende is. Het advies van de Gezondheidsraad komt erop neer dat 1% van de benodigde dagelijkse calorieën van ALA afkomstig is. Lijnzaad bevat daarnaast ongeveer 20% omega 9-vetzuur. Dit wordt ook wel oleïnezuur of oliezuur genoemd. In koudgeperste lijnzaadolie zijn alle goede stoffen uit lijnzaad behouden gebleven.

3. Maanzaad

Maanzaad oftewel blauwmaanzaad is het zaad van de papaver. Uit het gedroogde melksap van de maanbol kan opium worden gewonnen en er kan heroïne en morfine uit worden gemaakt. Gelukkig bevat het heerlijke nootachtige maanzaad op onze verse broodjes slechts een miniem gehalte aan opiaten en zult u er niets van merken. Als u verzot bent op maanzaadbroodjes hoeft u ze dus niet te laten liggen. Integendeel. Maanzaad bevat namelijk ook vezels, eiwit, vitamine B1, vitamine B2, fosfor, magnesium, kalium, ijzer, meervoudig onverzadigde vetzuren en zink.

4. Granaatappelzaad

De granaatappel oftewel Punica Gratum bevat talloze besjes. In deze besjes zitten zaadjes, die we in de volksmond granaatappelpitjes noemen. Leukt u uw smoothie of dessert graag op met granaatappelpitjes? Blijf dit dus vooral doen! Uniek aan de granaatappel en de zaadjes is de aanwezigheid van een enorme hoeveelheid punicinezuur. Koudgeperste granaatappelzaadolie bevat van nature zelfs wel 80% punicinezuur. Punicinezuur behoort tot de omega 5-vetzuren. Daarnaast bevatten granaatappels vitamine C en K, foliumzuur, flavonoïden, vezels en polyfenolen, een groep van antioxidanten. Onze granaatappelzaadolie capsules, afkomstig uit koude persing, bevatten uiteraard ook het unieke omega 5-vetzuur punicinezuur.

5. Grapefruitzaad

Waarschijnlijk zal niemand van ons vrijwillig een hap grapefruitzaad weghappen. De zaadjes zijn bitter en niet lekker. Daarom wordt grapefruitzaad vaak verwerkt in een extract. Op die manier kunnen we toch profiteren van de gezondheidsbevorderende kenmerken van het zaad zonder dat we de bittere smaak ervaren. Het is prettig dat het zo kan, want grapefruitzaad zit vol vitamine E en C, polyfenolen en bioflavonoïden zoals naringenine, aminozuren, omega 3- en omega 6-vetzuren. Bioflavonoïden zijn stoffen die van nature voorkomen in groente, fruit, cacao, thee en wijn.

6. Korianderzaad

Wie geregeld Aziatisch kookt, zal bekend zijn met het gebruik van koriander (Coriandrum sativum). Koriander wordt beschouwd als een kruid én een specerij. In de keuken worden de blaadjes van de verse plant gebruikt. Als de plant is uitgebloeid, dienen de zaden zich aan om als specerij te fungeren. De smaak van de blaadjes en de zaadjes is geheel verschillend, dus wie niet dol is op de blaadjes, kan de smaak van de zaden wellicht wel appreciëren. Uit de zaden kan bovendien korianderzaadolie worden gewonnen. Koriander bevat vitamine A, die goed is voor de huid. Daarnaast barst het van de vitamine K, verschillende B-vitamines, vitamine C en E. Ook is het kruid rijk aan ijzer en magnesium. Korianderzaadolie werd al duizenden jaren voor Christus gebruikt omdat het goed is voor de spijsvertering. Bovendien heeft de olie een gunstige invloed op het hart, het zenuwstelsel* en het immuunsysteem*. 

7. Sesamzaad

Buiten maanzaadbroodjes kennen we ook broodjes met sesamzaad. Daarnaast wordt sesamzaad op diverse andere manieren in de keuken gebruikt. U kunt er bijvoorbeeld tahin van maken, een belangrijk ingrediënt van humus. Vanwege de nootachtige smaak is sesamzaad ook heerlijk in een salade. De kleine zaadjes hebben diverse fijne kenmerken. Zo zitten ze vol calcium, magnesium, vitamine E en vezels die lignanen worden genoemd. De bekendste van die lignanen is sesamin. Sesamzaadolie uit koudgeperste zaden bevat bovendien een hoog gehalte aan omega 6-vetzuren. Vanwege z’n uitgesproken smaak wordt sesamzaad veel in de Oosterse keuken gebruikt. De zaadjes worden dan meestal van tevoren geroosterd, zodat ze een lekkere knapperige textuur krijgen.

8. Zwart komijnzaad

Zwart komijnzaad (Nigella sativa) lijkt op komijn maar het is niet hetzelfde. Komijn en zwarte komijn zijn niet eens familie van elkaar. Zwarte komijn komt van de nootmuskaatbloesem en komijn (Cuminum cyninum) is een plant uit de schermbloemenfamilie. De zwarte komijnzaden en de olie worden over de hele wereld gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid. In de oudheid maakte de Griekse geneesheer Hippocrates al gebruikt van zwarte komijn. De olie uit zwarte komijnzaad wordt uit koude persing gewonnen. Hierdoor blijven alle waardevolle voedingsstoffen grotendeels bewaard. De uit zaden geperste olie bevat diverse essentiële vetzuren alsmede eiwitten, vitamine B1, B2, B6, B3, foliumzuur, calcium, ijzer, koper, zink en fosfor.

Zoals u ziet, is het mogelijk om elke dag met gezonde zaden of de koudgeperste olie uit de zaden in de keuken aan de slag te gaan. Hieronder treft u alvast 2 recepten om u door te laten inspireren. Mocht u er niet in slagen om zelf met zaden te koken, dan kunt u uw toevlucht nemen tot voedingssupplementen met het extract en/of de olie uit deze bijzondere zaden.

De honger de wereld uit met chiorella

De honger de wereld uit met chlorella?

Honderd jaar geleden kwamen wetenschappers er al achter dat chlorella een ongelooflijk rijke bron van voedingsstoffen was. Chlorella bevat alle vitamines (behalve vitamine D), heel veel mineralen (waaronder veel calcium en ijzer), aminozuren, enzymen, vetzuren (vooral veel omega 3), essentiële suikers, eiwitten, sporenelementen en anti-oxidanten. Men dacht toen dat chlorella de honger de wereld uit zou helpen, omdat chlorella razendsnel groeit: het algje verdubbelt zichzelf namelijk iedere 10 uur! Er was echter één probleem: het algje was niet verteerbaar voor ons spijsverteringsstelsel, waardoor de voedingsstoffen niet konden worden opgenomen. Dit probleem werd uiteindelijk in Japan in 1975 opgelost, waardoor het algje beschikbaar kwam voor menselijke consumptie.

Chlorella; om heel lang gezond en energiek te blijven

Aan de ene kant is chlorella dus een rijke bron van vitale voedingsstoffen die we als vrouwen in onze huidige samenleving met al het industriële voedsel zo vaak en zo veel tekortkomen. Alleen al daarom is het een waardevol superfood. Maar dat is nog niet het enige. Chlorella bevat ook grote hoeveelheden DNA en RNA. Dit zijn stofjes (nucleïnezuren) in je lichaam die belangrijke informatie bevatten over de bouw en functie van al je lichaamscellen. Naarmate je ouder wordt neemt de productie van deze stofjes langzaam af. Deze afname wordt wel in verband gebracht met artritis, kanker, hart- en vaatziekten en dementie.

Chlorella zorgt ervoor dat deze stofjes weer op peil worden gebracht waardoor de kwaliteit van de celvorming kan worden verhoogd.

Hiermee kan onder andere het verouderingsproces worden vertraagd.

Chlorella bevat daarbij een unieke stof die alleen in chlorella wordt aangetroffen en daarom de Chlorella Groei Factor (CGF) wordt genoemd. Dit stofje zorgt ervoor dat het algje zich zo razendsnel kan vermenigvuldigen. In het menselijk lichaam levert dit stofje een bijdrage aan een snel herstel van onze lichaamscellen en -weefsels.

Chlorella bevat de grootste hoeveelheid chlorofyl van alle voedingsproducten. Chlorofyl kan zorgen voor het gezond houden van je bloed, je spijsverteringsorganen, waaronder je darmen, en het ondersteunen van je lever en nieren. Het helpt om je darmflora te herstellen. Heel belangrijk. Bedenk dat je darmen het hart zijn van je gezondheid. 

 

Ontgifting en heling door middel van chlorella

Alsof dit alles nog niet genoeg is blijkt uit veel onderzoek dat chlorella ook nog eens in staat is om giftige stoffen uit ons lichaam te halen.

Denk hierbij aan zware metalen (lood en kwik) maar ook giftige stoffen uit bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen en niet-natuurlijke cosmetica die wij ongemerkt en ongewild allemaal toch binnenkrijgen. Normaal gesproken worden deze giftige stoffen in je vet opgeslagen en blijven daar je leven lang zitten. Met chlorella worden deze in de loop der tijd verwijderd uit je lichaam. Denk hieraan als je jarenlang medicijnen of niet-natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica hebt gebruikt. In Japan is men er bovendien achter gekomen dat chlorella een helende werking heeft op de destructieve impact van radioactieve straling. Uit onderzoek is ook nog gebleken dat chlorella bij kankerpatiënten die waren behandeld met medicatie en chemotherapie een positieve uitwerking had op hun immuunsysteem.

Met chlorella worden deze in de loop der tijd verwijderd uit je lichaam. Denk hieraan als je jarenlang medicijnen of niet-natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica hebt gebruikt. In Japan is men er bovendien achter gekomen dat chlorella een helende werking heeft op de destructieve impact van radioactieve straling. Uit onderzoek is ook nog gebleken dat chlorella bij kankerpatiënten die waren behandeld met medicatie en chemotherapie een positieve uitwerking had op hun immuunsysteem.

De belangrijkste voordelen kort samengevat

 • Bevat alle vitaminen met uitzondering van vitamine D
 • Bevat hoge waarden aan eiwitten
 • Bevat alle 8 essentiële aminozuren
 • Kan bijdrage leveren aan gezonde darmen en spijsvertering (en dus stoelgang)
 • Kan ondersteunend werken bij de regulering van je bloedsuikerspiegel (voorkomt dips en dus eetbuien)
 • Kan ondersteunend werken bij de hormoonbalans in je lichaam
 • Kan meehelpen om ontstekingen aan te pakken en te voorkomen
 • Kan virale en bacteriële infecties aanpakken
 • Kan de reinigende werking van je lever stimuleren

Er is veel onderzoek gedaan naar het gebruik van chlorella. Hieruit blijkt dat chlorella kan ondersteunen bij allerlei ziektebeelden, variërend van allerlei soorten kanker, dementie, diabetes, artritis, candida, hoge bloeddruk en aids.

Ook als je je alleen maar vermoeid voelt en je verder gezond bent kan chlorella je gezondheid en vitaliteit ondersteunen. Pak ook echter ook altijd de oorzaak aan van je vermoeidheid: een té lange to-do lijst,  moeilijk “nee” kunnen zeggen,  perfectionisme enz.  Anders ben je water naar de zee aan het dragen.

 

Spirulina of chlorella? Of beiden?

Na het schrijven van mijn blog over spirulina kreeg ik veel vragen wat het verschil was met spirulina en wat mijn voorkeur had. Ik gebruik ze meestal allebei tegelijk. Als je gevoelig bent voor diarree is spirulina een betere keuze. Als je last hebt van verstopping is chlorella beter. Als je veel gifstoffen binnenkrijgt (roken, alcohol of je werkt bv in een tapijtzaak) dan is chlorella een goede keuze. Ben je op zoek naar een goede bron van eiwitten (sporters!) dan is spirulina beter en dit geldt ook als ondersteuning bij het afvallen. Ik vind het belangrijk om op te merken dat ik ze beide zie als voeding met een hoge voedingswaarde, die me helpen bij het hoog houden van mijn energieniveau (en gezondheid op langere termijn).

Er is wel een voorbehoud voor het gebruik van zowel chlorella als spirulina bij bepaalde aandoeningen. Heb je een auto-immuunziekte, jicht of nierstenen en/of gebruik je medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken, raadpleeg dan eerst een arts voordat je spirulina/chlorella gaat gebruiken. Soms verergeren symptomen doordat je immuunsysteem van chlorella/spirulina nog actiever wordt en/of doordat de werking van je medicijnen wordt onderdrukt.

Chlorella is te koop als poeder, als capsules en in tabletvorm. Ik gebruik het liefst tabletten want de poeder vind ik niet lekker in een smoothie. Kies altijd voor een goede, biologische kwaliteit. Een uitstekende kwaliteit vond ik hier. Koop je liever chlorella en spirulina samen, zo gebruik ik ze altijd, kijk dan eens hier.

Tot slot: superfoods worden pas interessant als je al hebt gekozen voor gezonde voeding. Superfoods gebruiken als aanvulling op junkfood of voeding gemaakt in een fabriek heeft niet zoveel zin. Dat is zonde van je geld. Eérst gezonde voeding, dan superfoods!

Ben je geïnteresseerd in een boek over superfoods en supplementen dan is De supplementenwijzer van Juglen Zwaan misschien iets voor je.

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Noten gezondheidsvoordelen.

Noten passen uitstekend in elk dieet en bevatten een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Daartoe behoort hun vermogen om het cholesterolgehalte in evenwicht te brengen, de gezondheid van het hart te verhogen, de bloeddruk en bloedstolsels te verlagen en het immuunsysteem te stimuleren. Noten blijken ook een grote hulp te zijn bij het afvallen, het beheersen van diabetes, verbetering van de spijsvertering en het optimaliseren van het metabolisme van het lichaam. Ook kun je met noten de gezondheid van de huid verhogen, het risico op kanker verminderen en de cognitieve functie verhogen. Noten beschermen voorts tegen virale en schimmelinfecties en helpen het aantal rode bloedcellen verhogen.

. Gember geeft je een vol gevoel

. Gember geeft je een vol gevoel

Uit een wetenschappelijke studie van de University of Columbia (2012) blijkt dat het drinken van een warme gemberdrank het hongergevoel vermindert. Proefpersonen die deelnamen aan het onderzoek werd gevraagd om elke ochtend 2 gram gemberpoeder in warm water op te lossen. Zij hadden veel minder honger dan proefpersonen die dat niet deden. Het gevolg was dat ze minder voedsel tot zich dan de proefpersonen die geen warm gemberdrankje hadden gedronken. Een mogelijke verklaring is dat gember de opname van voedingsstoffen in je darmen verhoogt. En als je lijf voldoende voedingsstoffen binnen krijgt om gezond te blijven zeurt het ook niet om extra voedsel. Zelf heb ik ook ervaren dat gemberthee drinken het hongergevoel vermindert. Eerder schreef ik er dit artikel over: Dit is wat 6 maanden gemberthee drinken met je doet.

2. Gember houdt je bloedsuikerspiegel stabiel

In 2013 deed een groep wetenschappers uit Iran een 12 weken durend onderzoek naar het effect van 2 gram gemberpoeder per dag  op de bloedsuikerspiegel. Je bloedsuikerspiegel is het glucosegehalte in je bloed na het eten van suikers. Zodra je bloedsuikerspiegel stijgt, begint je alvleesklier met het aanmaken van insuline. Dit hormoon is nodig om glucose naar je cellen te transporteren. Eenmaal bij je cellen aangekomen geeft glucose energie, bijvoorbeeld om een sportprestatie te leveren of om je goed te kunnen concentreren tijdens een vergadering (want ook je hersencellen hebben energie nodig).

Insuline

Een te hoge bloedsuikerspiegel betekent dat er constant insuline in je bloed circuleert. En dan is afvallen praktisch onmogelijk. Want zolang er insuline circuleert stopt je lichaam met het verbranden van vet om energie te krijgen. Er zit namelijk nog genoeg energie in je bloed in de vorm van glucose. Waar gember komt kijken in dit verhaal? Gember verhoogt de opname van glucose in je spier- en vetcellen. Hierdoor dalen je bloedsuikerspiegel en het insulinegehalte in je bloed sneller. Afvallen wordt dan een stukje makkelijker.

3. Gember stimuleert je spijsvertering

Gember heeft een gunstige invloed op je maag- en darmstelsel. Het stimuleert je alvleesklier om spijsverteringsenzymen aan te maken die helpen bij het afbreken van suikers en vetten. Ook je speekselproductie, gal- en maagsappen krijgen een boost van gember. Daardoor gaat je maaginhoud sneller naar je darmen en neemt een opgeblazen gevoelaf. Ook verbetert gember de peristaltiek (samentrekkingen) in je darmen, wat weer bijdraagt aan een gezonde stoelgang.

Wondermiddel bij afvallen?

Gember is geen wondermiddel, laat ik dat voorop stellen. Maar je kunt er wel degelijk wat mee afvallen. Dat heb ik aan den lijve ondervonden toen ik 6 maanden lang elke dag verse gemberthee dronk. Ik merkte dat mijn hongergevoel gedurende de dag afnam werd waardoor ik minder (suikerrijke) tussendoortjes at. Wil je graag wat afvallen? Als je het mij vraagt is gember je beste buddy bij een holistische manier van gewicht verliezen. Zorg dat je voldoende slaapt, beweeg wat meer, houd stress binnen de perken (het stresshormoon cortisol heeft een directe invloed op de hoeveelheid buikvet), los emotionele issues op (je verliest pas gewicht als je jezelf leert dragen) en drink voldoende water. Als je dan ook nog een flink glas gemberthee per dag achterover slaat, verdwijnen de extra kilo’s op den duur als sneeuw voor de zon.

Gember verwerken in je dieet

Houd je niet zo van gemberthee maar wil je wel graag profiteren van de heilzame eigenschappen van gember? Voeg dan vooral verse of gedroogde gember toe aan curry’s, smoothies, baksels, yoghurt en soepen. Dit godinnendrankje en Ayurvedische golden milkhebben een subtielere gembersmaak dan gemberthee.

Contraindicaties

Hoewel gember super gezond is, is het oppassen geblazen als je bloedverdunners gebruikt. Gember verdunt namelijk je bloed. Daarnaast kan gember de afgifte van galzuur verhogen. Heb je galstenen of problemen met je galblaas, pas dan ook op met grote hoeveelheden gember. En raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts.

Groothandel = kleine prijzen !

Door samenwerking met  grootste Wereldwijde invoerders van natuur produkten kan hierdoor ook ieder van U hier een graantje meepikken, afhalen na afspraakl bel Marc 0495748672 

Bio-paradise helpt uw  lichaam 

om er goed uit te zien, en voelen met  Extra

Vitamines , Mineralen , Vezels , Vetzuren en Aminozur

Ook Eiwitpoeders en kruidenkapsulles worden tot de voedingssupplementen gerekend. !

luister naar je lichaam !!!!

Wat is Spirulina

De kracht van algen tabletten

Biologische spirulina tabletten en spirulina pillen hebben unieke krachten. De spirulina is een alg die in de zonnige alkalinetuinen van onder andere India, Japan, de Verenigde Staten, als ook dichter bij huis in Griekenluid wordt gekweekt. Spirulina zit boordevol eiwit en werd in vroegere eeuwen al genuttigd door de Azteken en de Maya’s.

Daarnaast zitten er in spirulina verschillende vetzuren en betacaroteen, vitamines B en mineralen. Onze spirulina tabletten biologisch zorgen voor een onvervalste energie boost en dragen bij aan de verbranding van vet. Om die reden worden spirulina supplementen door verschillende fysieke sporters geslikt.

Welke gezondheidsvoordelen kent spirulina?

Spirulina tabletten biologisch zouden een aantal bijzondere geneeskrachtige werkingen hebben. Zo zou spirulina kunnen helpen bij het ontgiften van zware metalen uit het lichaam en bij het voorkomen van kanker. Beide claims zijn erg wild en hebben wetenschappelijke onderbouwing nodig. Wat spirulina in ieder geval wel doet, is een gunstige werking op de bloeddruk hebben.

Ook kan spirulina helpen met het verlagen van het (slechte) cholesterol. Er is genoeg reden om chlorella  of spirulina tabletten onderdeel te laten uitmaken van het dagelijkse of wekelijkse dieet. Chlorella is net als spirulina een vorm van alg, met een andere structuur.

GESCHIEDENIS

  Spirulina is een microscopische meercellige cyanobacterie, die van nature voorkomt in meren en rivieren in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Het is een zeer eenvoudige en oude levensvorm, die zijn eigen energie produceert uit zonlicht. Dit gebeurt door middel van fotosynthese met behulp van het blauwe pigment phycocyanine, dus spirulina  wordt ook wel aangeduid als "blauwalg". Maar spirulina   is niet echt een alg of een plant. De waarheid ligt ergens tussen de twee, ongeveer 3,6 miljard jaar geleden voor het eerst geëvolueerd.

Cyanobacteriën zoals  spîrulina  kunnen overleven onder extreme omstandigheden die andere micro-organismen niet kunnen verdragen, zoals een alkalische pH waarde van 11 en temperaturen tot 45 °C. Het zijn ook fototrofen - ze gebruiken kooldioxide uit de atmosfeer en zonlicht om energie op te wekken en om deze redenen worden ze beschouwd als een van de eerste organismen die op de aarde leefden. Deze vroege cyanobacteriën hebben bijgedragen aan het veranderen van de atmosfeer van de aarde van kooldioxide naar zuurstof, waardoor andere levensvormen konden ontwikkelen. 

  Sorrulina groeit in spiraalvormige draden ongeveer 0,5 mm lang, die snel reproduceren door af te breken in kleine segmenten en opnieuw groeien. Op de piek in warme zomermaanden kan de productie tot 20 g eiwit per vierkante meter per dag oplopen. De spirulina filamenten groeien uit tot een stevige groene mat op het wateroppervlak, die door het scheppen het met netten of schoffelen wordt gevangen. Al in de 16e eeuw werd gedroogde spirulina in eetbare koekjes genaamd 'techuitatl' door de Azteken gebruikt, die zijn waardering ontvangt vanwege zijn voedingswaarde. Spirulina wordt ook in grote hoeveelheden gegeten door flamingo's op Lake Natron in Afrika. Als de cyanobacteriën worden verteerd komt er caroteen vrij, een natuurlijk pigment dat de flamingo's hun karakteristieke roze tint geeft.  


VERWERKING

Spirulina heeft een hoge tolerantie van zout en gedijt in wateren die sterk alkalisch zijn. De meeste micro-organismen kunnen niet overleven in de vijandige omgeving die spirulina verkiest. Dit betekent dat bij het biologisch kweken van spirulina het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen overbodig is, aangezien de besmettelijke organismen niet kunnen leven onder deze omstandigheden.

Onze spirulina wordt gekweekt op een schiereiland in de Zuid-Chinese Zee. Deze locatie is ideaal voor spirulinateelt want het biedt consequent warme temperaturen en lange uren zonneschijn, die essentieel zijn voor productieve groeicijfers. De boerderij is omgeven door ongerepte natuurlijke bossen en is volledig geïsoleerd van de stedelijke gebieden en van verontreiniging door de landbouw. De spirulina wordt routinematig getest op de aanwezigheid van kwik, lood en andere verontreinigingen zodat het eindproduct volledig zuiver is en geen risico van vergiftiging door zware metalen bevat. 

Daarnaast worden monsters van de groeiende vijvers dagelijks getest op een pH-waarde en de optische dichtheid, wat de concentratie van spirulina in het water meet en ons vertelt wanneer het klaar is om geoogst te worden. Het duurt ongeveer 2 maanden voordat spirulina voor de eerste keer kan worden geoogst, maar omdat het zo snel groeit kan de oogst daarna elke week plaatsvinden.

De spirulina wordt uit het water verwijderd met een fijn gaas dat de kleine opgerolde filamenten vangt. De verzamelde spirulina wordt vervolgens gezeefd, overgebracht naar een wasvijver. Hier wordt het daarna gereinigd met de hand om ervoor te zorgen dat alleen pure spirulina wordt verwerkt. Deze natte spirulina wordt in een droogkamer geplaatst die snel al het vocht verwijdert door verdamping, met behoud van het gehalte aan voedingsstoffen. Zo ontstaat een fijn groen poeder  dat onmiddellijk kan worden verpakt, of samengeperst tot spirulina tabletten 


Gezonde eigenschappen

In tegenstelling tot landplanten, heeft spirulina geen harde celwand en is dus licht verteerbaar.  Het heeft een hoog eiwitgehalte, ongeveer 65%, en bevat alle essentiële aminozuren (ook die het menselijk lichaam niet kan produceren en we moeten verwerven via voeding ). Eiwit draagt bij aan de groei en onderhoud van spiermassa en sterke botten.

Spirulina heeft antioxiderende eigenschappen, aangezien het rijk is aan vitamine E. Vitamine E draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress en beschermt DNA, eiwitten en lipiden tegen oxidatieve schade. Spirulina is ook hoog in calcium, magnesium en ijzer. Calcium speelt een rol in vele functies van het lichaam, waaronder het bijdragen aan normale spierfunctie, overdracht van informatie via het zenuwstelsel en behoud van gezonde botten en tanden. Magnesium draagt bij tot instandhouding van de botten en tanden, de spierfunctie, metabolisme en het vermindert vermoeidheid. Koper draagt bij aan het transport van zuurstof door het lichaam, maar ook bij de cognitieve functie, het immuunsysteem en de vermindering van vermoeidheid. 

Biologisch gekweekte spirulina is de meest milieuvriendelijke bron van eiwitten; het is compleet qua voedingswaarde en het kan worden gekweekt op stukken land die ongeschikt zijn voor andere vormen van landbouw. En in tegenstelling tot de veehouderij (een van de grootste uitstoters van broeikasgassen, 34kg CO2 per kilogram vleeseiwit) verwijdert spirulina juist kooldioxide uit de atmosfeer terwijl het groeit. 

Omdat het zo snel reproduceert en zelf energie uit zonlicht haalt, is spirulina landbouw ook zeer energiezuinig. Er wordt geen biomassa energie verspild of verloren tijdens het productieproces, en bijna alle voedingsstoffen worden bewaard zodat het uiteindelijke product zo veel mogelijk verteerbare eiwitten en vitaminen uit de eerste fase van de voedselkringloop bevat. 

 biologish spirullina poeder kan worden gemengd in een glas water en gedronken als een puur voedingssupplement, of vermengd met vers fruit in voedzame smoothies. Het poeder kan ook op salades en soepen worden gestrooid voor een krachtige dosis van eiwitten, vitaminen en mineralen in uw dagelijkse voeding.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Le bon carburant pour un esprit sain dans un corps sain !

Une étude scientifique¹ de l'Université de Columbia (2012) montre que boire une boisson chaude au gingembre réduit la sensation de faim. Les sujets participant à l'étude ont été invités à dissoudre 2 grammes de poudre de gingembre dans de l'eau tiède chaque matin. Ils avaient beaucoup moins faim que les sujets de test qui n'en avaient pas. En conséquence, ils mangeaient moins de nourriture que les sujets qui n'avaient pas bu de boisson chaude au gingembre. Une explication possible est que le gingembre augmente l'absorption des nutriments dans votre intestin. Et si votre corps reçoit suffisamment de nutriments pour rester en bonne santé, il ne se plaint pas non plus de nourriture supplémentaire. J'ai moi-même constaté que boire du thé au gingembre réduit la sensation de faim. Plus tôt, j'ai écrit cet article à ce sujet : C'est ce que vous fait boire du thé au gingembre pendant 6 mois. 2. Le gingembre maintient votre glycémie stable En 2013, un groupe de scientifiques iraniens a mené une étude de 12 semaines sur l'effet de 2 grammes de poudre de gingembre par jour sur la glycémie. Votre glycémie est le niveau de glucose dans votre sang après avoir mangé des sucres. Dès que votre glycémie augmente, votre pancréas commence à produire de l'insuline. Cette hormone est nécessaire pour transporter le glucose vers vos cellules. Une fois arrivé à vos cellules, le glucose fournit de l'énergie, par exemple pour pratiquer un sport ou pour pouvoir se concentrer correctement lors d'une réunion (car vos cellules cérébrales ont aussi besoin d'énergie).

Insuline Une glycémie trop élevée signifie que l'insuline circule constamment dans votre sang. Et puis perdre du poids est pratiquement impossible. Parce que tant que l'insuline circule, votre corps arrête de brûler les graisses pour produire de l'énergie. Il y a encore assez d'énergie dans votre sang sous forme de glucose. Où le gingembre entre-t-il en jeu dans cette histoire ? Le gingembre augmente l'absorption du glucose dans vos cellules musculaires et adipeuses. En conséquence, votre taux de sucre dans le sang et le taux d'insuline dans votre sang chutent plus rapidement. Perdre du poids devient alors un peu plus facile. 3. Le gingembre stimule votre digestion Le gingembre a un effet bénéfique sur votre estomac et votre système intestinal. Il stimule votre pancréas à produire des enzymes digestives qui aident à décomposer les sucres et les graisses. Votre production de salive, votre bile et vos sucs gastriques sont également stimulés par le gingembre. En conséquence, le contenu de votre estomac va plus rapidement dans vos intestins et les ballonnements diminuent. Le gingembre améliore également le péristaltisme (contractions) dans vos intestins, ce qui contribue à son tour à des selles saines. Médicament miracle pour maigrir ? Le gingembre n'est pas une panacée, permettez-moi de mettre cela en premier. Mais vous pouvez certainement perdre du poids avec. J'en ai fait l'expérience de première main lorsque j'ai bu du thé au gingembre frais tous les jours pendant 6 mois. J'ai remarqué que ma sensation de faim diminuait au cours de la journée, de sorte que je mangeais moins de collations (riches en sucre). Aimeriez-vous perdre du poids? Si vous me demandez, le gingembre est votre meilleur ami pour une perte de poids holistique. Assurez-vous de dormir suffisamment, bougez plus, contrôlez le stress (le cortisol, l'hormone du stress, a une influence directe sur la quantité de graisse abdominale), résolvez les problèmes émotionnels (vous ne perdez du poids que lorsque vous apprenez à vous tenir) et buvez suffisamment d'eau . Si vous avalez également un grand verre de thé au gingembre par jour, les kilos superflus finiront par disparaître comme neige au soleil. Inclure le gingembre dans votre alimentation Vous n'aimez pas le thé au gingembre, mais vous aimeriez profiter des propriétés bénéfiques du gingembre ? Ajoutez ensuite du gingembre frais ou séché aux currys, smoothies, pâtisseries, yaourts et soupes. Cette boisson de la déesse et le lait doré ayurvédique ont une saveur de gingembre plus subtile que le thé au gingembre. Contre-indications Bien que le gingembre soit super sain, vous devez faire attention si vous utilisez des anticoagulants. Le gingembre fluidifie votre sang. De plus, le gingembre peut augmenter la libération d'acide biliaire. Si vous avez des calculs biliaires ou des problèmes de vésicule biliaire, soyez prudent avec de grandes quantités de gingembre. Et en cas 

Pourquoi la digestion et la flore intestinale sont-elles si importantes ? La flore intestinale joue un rôle important dans notre état de santé général. Une grande partie du processus digestif se déroule dans les intestins. Les intestins contiennent des micro-organismes, principalement des bactéries, qui forment la flore intestinale. Ce système extrêmement complexe se maintient ou tombe avec un équilibre correct entre les bonnes et les mauvaises bactéries dans les intestins. Cet équilibre peut être perturbé par de nombreux facteurs, tels que : stress Mauvaises habitudes alimentaires Fumer Alcool Âge avancé De plus, la flore intestinale joue également un rôle important dans le maintien d'un système immunitaire sain  Les intestins constituent la première barrière contre les intrus indésirables. Les bonnes bactéries empêchent les agents pathogènes de s'établir dans la muqueuse intestinale. Si l'équilibre des bactéries de votre flore intestinale est perturbé, la muqueuse intestinale peut être endommagée, ce qui facilite la propagation des germes.

Y a-t-il des questions ?

Demandez-leur simplement, je sais mieux que quiconque que tout le monde ne se sent pas bien dans sa peau, mais vous pouvez certainement y remédier, si vous le souhaitez ! ou prendre rendez-vous c'est gratuit, et si je peux aider quelqu'un ça me fait plaisir. Marc Lacour 0495748672 mlacour@hotmail.be

Petits prix de gros !

Grâce à la coopération avec les plus grands importateurs mondiaux de produits naturels, chacun de vous peut également obtenir une part du gâteau ici, ramasser après rendez-vous, appelez Marc 0495748672

Le gingembre vous fait vous sentir rassasié

Deze tekst is slechts ter illustratie. Wat je hier leest is een voorbeeldtekst. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door.

Bio-paradis aide votre corps !

pour paraître et se sentir bien avec  Extra Vitamines , Minéraux , Fibres , Acides Gras et Acides Aminés Les poudres de protéines et les gélules à base de plantes sont également considérées comme des compléments nutritionnels. ! écoute ton corps !!!!

Qu'est-ce que la spiruline

Le pouvoir des comprimés d'algues Les comprimés de spiruline bio et les pilules de spiruline ont des pouvoirs uniques. La spiruline est une algue cultivée dans les jardins alcalins ensoleillés de l'Inde, du Japon, des États-Unis et plus près de chez nous en Grèce. La spiruline regorge de protéines et était déjà consommée par les Aztèques et les Mayas au cours des siècles précédents. De plus, la spiruline contient divers acides gras et du bêta-carotène, des vitamines B et des minéraux. Nos comprimés de spiruline bio apportent un véritable boost d'énergie et contribuent à la combustion des graisses. Pour cette raison, la spirulineLes comprimés bio apportent un véritable regain d'énergie et contribuent à la combustion des graisses. Pour cette raison, les suppléments de spiruline sont pris par divers athlètes physiques. Quels sont les avantages pour la santé de la spiruline ? Les comprimés de spiruline bio auraient un certain nombre d'effets médicinaux particuliers. Par exemple, la spiruline pourrait aider à détoxifier le corps des métaux lourds et à prévenir le cancer. Les deux affirmations sont très sauvages et nécessitent une justification scientifique. Ce que la spiruline fait dans tous les cas, c'est avoir un effet bénéfique sur la tension artérielle. La spiruline peut également aider à réduire le (mauvais) cholestérol. Il existe de nombreuses raisons d'intégrer la chlorelle ou les comprimés de spiruline dans l'alimentation quotidienne ou hebdomadaire. Comme la spiruline, la chlorella est une forme d'algue avec une structure différente. 

GESCHIEDENIS

  Spirulina is een microscopische meercellige cyanobacterie, die van nature voorkomt in meren en rivieren in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Het is een zeer eenvoudige en oude levensvorm, die zijn eigen energie produceert uit zonlicht. Dit gebeurt door middel van fotosynthese met behulp van het blauwe pigment phycocyanine, dus spirulina  wordt ook wel aangeduid als "blauwalg". Maar spirulina   is niet echt een alg of een plant. De waarheid ligt ergens tussen de twee, ongeveer 3,6 miljard jaar geleden voor het eerst geëvolueerd.

Cyanobacteriën zoals  spîrulina  kunnen overleven onder extreme omstandigheden die andere micro-organismen niet kunnen verdragen, zoals een alkalische pH waarde van 11 en temperaturen tot 45 °C. Het zijn ook fototrofen - ze gebruiken kooldioxide uit de atmosfeer en zonlicht om energie op te wekken en om deze redenen worden ze beschouwd als een van de eerste organismen die op de aarde leefden. Deze vroege cyanobacteriën hebben bijgedragen aan het veranderen van de atmosfeer van de aarde van kooldioxide naar zuurstof, waardoor andere levensvormen konden ontwikkelen. 

  Sorrulina groeit in spiraalvormige draden ongeveer 0,5 mm lang, die snel reproduceren door af te breken in kleine segmenten en opnieuw groeien. Op de piek in warme zomermaanden kan de productie tot 20 g eiwit per vierkante meter per dag oplopen. De spirulina filamenten groeien uit tot een stevige groene mat op het wateroppervlak, die door het scheppen het met netten of schoffelen wordt gevangen. Al in de 16e eeuw werd gedroogde spirulina in eetbare koekjes genaamd 'techuitatl' door de Azteken gebruikt, die zijn waardering ontvangt vanwege zijn voedingswaarde. Spirulina wordt ook in grote hoeveelheden gegeten door flamingo's op Lake Natron in Afrika. Als de cyanobacteriën worden verteerd komt er caroteen vrij, een natuurlijk pigment dat de flamingo's hun karakteristieke roze tint geeft.  


VERWERKING

Spirulina heeft een hoge tolerantie van zout en gedijt in wateren die sterk alkalisch zijn. De meeste micro-organismen kunnen niet overleven in de vijandige omgeving die spirulina verkiest. Dit betekent dat bij het biologisch kweken van spirulina het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen overbodig is, aangezien de besmettelijke organismen niet kunnen leven onder deze omstandigheden.

Onze spirulina wordt gekweekt op een schiereiland in de Zuid-Chinese Zee. Deze locatie is ideaal voor spirulinateelt want het biedt consequent warme temperaturen en lange uren zonneschijn, die essentieel zijn voor productieve groeicijfers. De boerderij is omgeven door ongerepte natuurlijke bossen en is volledig geïsoleerd van de stedelijke gebieden en van verontreiniging door de landbouw. De spirulina wordt routinematig getest op de aanwezigheid van kwik, lood en andere verontreinigingen zodat het eindproduct volledig zuiver is en geen risico van vergiftiging door zware metalen bevat. 

Daarnaast worden monsters van de groeiende vijvers dagelijks getest op een pH-waarde en de optische dichtheid, wat de concentratie van spirulina in het water meet en ons vertelt wanneer het klaar is om geoogst te worden. Het duurt ongeveer 2 maanden voordat spirulina voor de eerste keer kan worden geoogst, maar omdat het zo snel groeit kan de oogst daarna elke week plaatsvinden.

De spirulina wordt uit het water verwijderd met een fijn gaas dat de kleine opgerolde filamenten vangt. De verzamelde spirulina wordt vervolgens gezeefd, overgebracht naar een wasvijver. Hier wordt het daarna gereinigd met de hand om ervoor te zorgen dat alleen pure spirulina wordt verwerkt. Deze natte spirulina wordt in een droogkamer geplaatst die snel al het vocht verwijdert door verdamping, met behoud van het gehalte aan voedingsstoffen. Zo ontstaat een fijn groen poeder  dat onmiddellijk kan worden verpakt, of samengeperst tot spirulina tabletten 

Propriétés saines Contrairement aux plantes terrestres, la spiruline n'a pas de paroi cellulaire dure et est donc facile à digérer. Il a une teneur élevée en protéines, environ 65 %, et contient tous les acides aminés essentiels (y compris ceux que le corps humain ne peut pas produire et que nous devons acquérir par l'alimentation). Les protéines contribuent à la croissance et au maintien de la masse musculaire et des os solides. La spiruline a des propriétés antioxydantes car elle est riche en vitamine E. La vitamine E contribue à la protection des cellules contre le stress oxydatif et protège l'ADN, les protéines et les lipides des dommages oxydatifs. La spiruline est également riche en calcium, magnésium et fer. Le calcium joue un rôle dans de nombreuses fonctions du corps, notamment en contribuant à la fonction musculaire normale, en transférant des informations via le système nerveux et en maintenant des os et des dents sains. Le magnésium contribue au maintien des os et des dents, à la fonction musculaire, au métabolisme et réduit la fatigue. Le cuivre contribue au transport de l'oxygène dans tout le corps, ainsi qu'aux fonctions cognitives, au système immunitaire et à la réduction de la fatigue. La spiruline issue de l'agriculture biologique est la source de protéines la plus respectueuse de l'environnement ; il est complet sur le plan nutritionnel et peut être cultivé sur des terres inadaptées à d'autres formes d'agriculture. Et contrairement à l'élevage (l'un des plus gros émetteurs de gaz à effet de serre, 34 kg de CO2 par kilogramme de protéines de viande), la spiruline élimine en fait le dioxyde de carbone de l'atmosphère lors de sa croissance. Parce qu'elle se reproduit si rapidement et tire sa propre énergie de la lumière du soleil, la culture de la spiruline est également très économe en énergie. Aucune énergie de la biomasse n'est gaspillée ou perdue pendant le processus de production, et presque tous les nutriments sont préservés afin que le produit final contienne autant de protéines et de vitamines digestibles que possible de la première phase du cycle alimentaire. la poudre de spiruline bio peut être mélangée dans un verre d'eau et bue comme complément alimentaire pur, ou mélangée à des fruits frais dans des smoothies nutritifs. La poudre peut également être saupoudrée sur les salades et les soupes pour une dose puissante de protéines, de vitamines et de minéraux dans votre alimentation quotidienne.

9 faits sur les antioxydants !

9 faits sur les antioxydants

Une grande partie est attribuée aux antioxydants. Qu'ils peuvent guérir les maladies, prévenir le vieillissement et qu'on ne peut pas en avoir assez. Ou qu'ils ne sont pas du tout bons pour vous, voire dangereux et toxiques. Panacée ou hype : qu'est-ce qui est vrai et qu'est-ce qui est faux ? Dr. Guido Haenen, toxicologue à Maastricht UMC+, répond à 9 questions sur les antioxydants

1.Que sont exactement les antioxydants ?

Les antioxydants sont certaines vitamines, minéraux et autres nutriments. Ils sont importants pour notre santé, car ils garantissent que les radicaux libres ne causent pas de dommages dans notre corps. Les radicaux libres sont des molécules agressives qui sont créées lors des processus d'oxydation dans notre corps. Ces radicaux libres ne sont pas toujours mauvais : ils rendent également inoffensifs les intrus tels que les bactéries et sont donc indispensables. Antioxydants est un nom collectif, tout comme « médicaments » est un nom collectif : chaque antioxydant a son propre effet spécifique. Ils sont dans les aliments et les suppléments. Des exemples d'antioxydants sont les vitamines C et E, le sélénium et le bêta-carotène.
   

 1. Processus d'oxydation ? Qu'est-ce que c'est?
  L'oxydation dans le corps est un processus normal. Oxyder signifie se connecter à l'oxygène. Cela se produit, par exemple, en raison de la pollution, des métaux lourds, de la fumée (de cigarette), des substances chimiques et d'une alimentation malsaine. Vous pouvez en fait dire: une personne ne peut pas se passer d'oxygène, mais vous en mourez aussi lentement. Un autre mot pour l'oxydation est la rouille. Une personne se rouille lentement au cours de sa vie. Les taches pigmentaires de vieillesse sont les taches de rouille du corps. Mais les antioxydants neutralisent donc l'effet néfaste de l'oxygène, ils ralentissent le processus d'oxydation.
    
 2. Quels aliments contiennent beaucoup d'antioxydants ?
  Les antioxydants se trouvent par exemple dans le chocolat, les noix, les grains entiers, l'huile d'olive, les fruits de mer et la volaille. Et dans les fruits et légumes, bien sûr. Les bonnes sources d'antioxydants comprennent :
  Fruits : raisins, pruneaux, grenades, raisins secs, myrtilles, fraises et framboises
  Légumes : chou frisé, épinards, choux de Bruxelles, brocoli, betteraves, aubergines, oignons rouges
    
 3. Les antioxydants aident-ils contre le cancer ?
  Les antioxydants peuvent jouer un rôle dans la prévention, mais non la guérison, du cancer. Certains groupes d'antioxydants - par exemple ceux que l'on trouve dans le thé, les baies et le vin rouge - peuvent contribuer à la prévention du cancer avec une utilisation à long terme. Mais pendant le traitement, ils pourraient même avoir un effet inverse. Alors faites attention. Au fait : la nourriture n'est pas un médicament. Ne vous attendez pas à des miracles. Tout cela s'applique également à d'autres maladies pour lesquelles les antioxydants sont réputés bons.
    
 4. Les antioxydants ralentissent-ils le processus de vieillissement ?
  Disons-le ainsi : un manque d'antioxydants accélère le processus de vieillissement. Le vieillissement physique est le résultat des dommages causés par les radicaux libres, par exemple à la peau et aux tissus conjonctifs. Mais même si vous vous gavez d'antioxydants tous les jours, vous ne resterez pas éternellement jeune, malheureusement. 
   
 5.  
  Photo iStockLes antioxydants me rendent-ils enceinte plus tôt ?
  "Une orange par jour maintient votre sperme en bon état", dit-on parfois. C'est trompeur. Vous pouvez être moins fertile en raison d'un manque d'antioxydants. Mais cela ne signifie pas que cela fonctionne également dans l'autre sens : que vous pouvez remédier à une fertilité réduite avec des antioxydants. La fertilité réduite peut avoir une cause complètement différente d'une carence en antioxydants.
   
 6. Les carottes sont-elles bonnes pour les yeux ?
  Les carottes contiennent beaucoup de provitamine A, également connue sous le nom de bêta-carotène. Vous avez besoin de cet antioxydant pour voir. Mais là aussi, la règle suivante s'applique : en mangeant beaucoup de carottes, vous ne verrez pas mieux. Sinon, les opticiens feraient mieux de vendre des carottes au lieu de lunettes.
    
 7. Les antioxydants aident-ils contre les rides ?
  Les antioxydants contribuent positivement au maintien de l'élasticité de la peau. Si vous consommez suffisamment d'antioxydants, vous pouvez retarder - mais pas empêcher - la formation des rides. À l'inverse, le tabagisme favorise le vieillissement cutané en causant des dommages supplémentaires causés par les radicaux libres. Et cela s'applique également à trop s'allonger au soleil.
    
 8. Puis-je aussi consommer trop d'antioxydants ?
  Oui. Trop d'une bonne chose peut aussi être toxique. Et si vous consommez des concentrations trop élevées d'antioxydants, vous perturbez l'équilibre entre les radicaux libres et les antioxydants dans votre corps. Soyez donc prudent avec les suppléments de vitamines et trop de boissons aux fruits. 

Mon verdict est que vous êtes ce que vous mangez ..... et que vous avez par la présente une bonne offre pour commencer une vie saine 

 

 Le gingembre vous fait vous sentir rassasié

 

. Le gingembre vous fait vous sentir rassasié

Une étude scientifique  de l'Université de Columbia (2012) montre que boire une boisson chaude au gingembre réduit la sensation de faim. Les sujets participant à l'étude ont été invités à dissoudre 2 grammes de poudre de gingembre dans de l'eau tiède chaque matin. Ils avaient beaucoup moins faim que les sujets de test qui n'en avaient pas. En conséquence, ils mangeaient moins de nourriture que les sujets qui n'avaient pas bu de boisson chaude au gingembre. Une explication possible est que le gingembre augmente l'absorption des nutriments dans votre intestin. Et si votre corps reçoit suffisamment de nutriments pour rester en bonne santé, il ne se plaint pas non plus de nourriture supplémentaire. J'ai moi-même constaté que boire du thé au gingembre réduit la sensation de faim. Plus tôt j'ai écrit cet article à ce sujet:C'est ce que vous fait boire du thé au gingembre pendant 6 mois.

2. Le gingembre maintient votre glycémie stable

En 2013, un groupe de scientifiques iraniens a mené  une étude de 12 semaines sur l'effet de 2 grammes de poudre de gingembre par jour sur la glycémie. Votre glycémie est le niveau de glucose dans votre sang après avoir mangé des sucres. Dès que votre glycémie augmente, votre pancréas commence à produire de l'insuline. Cette hormone est nécessaire pour transporter le glucose vers vos cellules. Une fois arrivé à vos cellules, le glucose fournit de l'énergie, par exemple pour pratiquer un sport ou pour pouvoir se concentrer correctement lors d'une réunion (car vos cellules cérébrales ont aussi besoin d'énergie).

Insuline

Une glycémie trop élevée signifie que l'insuline circule constamment dans votre sang. Et puis perdre du poids est pratiquement impossible. Parce que tant que l'insuline circule, votre corps arrête de brûler les graisses pour produire de l'énergie. Il y a encore assez d'énergie dans votre sang sous forme de glucose. Où le gingembre entre-t-il en jeu dans cette histoire ? Le gingembre augmente l'absorption du glucose dans vos cellules musculaires et adipeuses. Cela entraîne une baisse plus rapide de votre taux de sucre dans le sang et de votre taux d'insuline dans le sang. Perdre du poids devient alors un peu plus facile.

3. Le gingembre stimule votre digestion

Le gingembre a un effet bénéfique sur votre estomac et votre système intestinal. Il stimule votre pancréas à produire des enzymes digestives qui aident à décomposer les sucres et les graisses. Votre production de salive, votre bile et vos sucs gastriques sont également stimulés par le gingembre. En conséquence, le contenu de votre estomac va plus rapidement dans vos intestins et les ballonnements diminuent. Le gingembre améliore également le péristaltisme (contractions) dans vos intestins, ce qui contribue à son tour à des selles saines.

Médicament miracle pour maigrir ?

Le gingembre n'est pas une panacée, permettez-moi de mettre cela en premier. Mais vous pouvez certainement perdre du poids avec. J'en ai fait l'expérience de première main lorsque j'ai bu du thé au gingembre frais tous les jours pendant 6 mois . J'ai remarqué que ma sensation de faim diminuait au cours de la journée, de sorte que je mangeais moins de collations (riches en sucre). Aimeriez-vous perdre du poids? Si vous me demandez, le gingembre est votre meilleur ami pour une perte de poids holistique. Assurez-vous de dormir suffisamment, bougez plus, contrôlez le stress (le cortisol, l'hormone du stress, a une influence directe sur la quantité de graisse abdominale), résolvez les problèmes émotionnels ( vous ne perdez du poids que lorsque vous apprenez à vous tenir ) et buvez suffisamment d'eau .Si vous avalez également un grand verre de thé au gingembre par jour, les kilos superflus finiront par disparaître comme neige au soleil.

Inclure le gingembre dans votre alimentation

Vous n'aimez pas le thé au gingembre, mais vous aimeriez profiter des propriétés bénéfiques du gingembre ? Ajoutez ensuite du gingembre frais ou séché aux currys, smoothies, pâtisseries , yaourts et soupes . Cette boisson de déesse et lait doré  ayurvédique a une saveur de gingembre plus subtile que le thé au gingembre.

Contre-indications

Bien que le gingembre soit super sain, vous devez faire attention si vous utilisez des anticoagulants. Le gingembre fluidifie votre sang. De plus, le gingembre peut augmenter la libération d'acide biliaire. Si vous avez des calculs biliaires ou des problèmes de vésicule biliaire, soyez prudent avec de grandes quantités de gingembre. Et en cas de doute, consultez toujours votre médecin.

 

Noix une grande variété d'avantages pour la santé

Les noix sont un excellent ajout à tout régime alimentaire et contiennent une grande variété d'avantages pour la santé. Cela inclut leur capacité à équilibrer le taux de cholestérol, à améliorer la santé cardiaque, à abaisser la tension artérielle et les caillots sanguins et à renforcer le système immunitaire. Les noix se révèlent également d'une grande aide dans la perte de poids, la gestion du diabète, l'amélioration de la digestion et l'optimisation du métabolisme du corps. Les noix peuvent également améliorer la santé de la peau, réduire le risque de cancer et stimuler la fonction cognitive. Les noix protègent également contre les infections virales et fongiques et aident à augmenter le nombre de globules rouges.

Couper la failliet Alec la chiorella

Couper la faim avec la chlorella ? Il y a cent ans, les scientifiques ont découvert que la chlorella était une source incroyablement riche de nutriments. La chlorelle contient toutes les vitamines (sauf la vitamine D), beaucoup de minéraux (dont beaucoup de calcium et de fer), des acides aminés, des enzymes, des acides gras (surtout beaucoup d'oméga 3), des sucres essentiels, des protéines, des oligo-éléments et des anti- oxydants. A l'époque, on pensait que la chlorella aiderait à éradiquer la faim car la chlorella pousse très vite : l'algue se double toutes les 10 heures ! Cependant, il y avait un problème : l'algue n'était pas digestible pour notre système digestif, donc les nutriments ne pouvaient pas être absorbés. Ce problème a finalement été résolu au Japon en 1975, rendant l'algue disponible pour la consommation humaine. Chlorelle; pour rester en bonne santé et énergique pendant très longtemps D'une part, la chlorella est donc une riche source de nutriments vitaux dont nous, en tant que femmes, manquons si souvent et tellement dans notre société actuelle avec toute la nourriture industrielle. Pour cette seule raison, c'est un super aliment précieux. Mais ce n'est pas tout. Chlorella contient également de grandes quantités d'ADN et d'ARN. Ce sont des substances (acides nucléiques) dans votre corps qui contiennent des informations importantes sur la structure et la fonction de toutes les cellules de votre corps. En vieillissant, la production de ces substances diminue lentement. Cette diminution a été liée à l'arthrite, au cancer, aux maladies cardiovasculaires et à la démence. La Chlorelle assure la remise aux normes de ces substances afin d'augmenter la qualité de la formation des cellules. Entre autres choses, cela peut ralentir le processus de vieillissement. La chlorelle contient également une substance unique que l'on ne trouve que dans la chlorelle et qui est donc appelée le facteur de croissance de la chlorelle (CGF). Cette substance garantit que les algues peuvent se multiplier si rapidement. Dans le corps humain, cette substance contribue à une récupération rapide des cellules et tissus de notre corps. La chlorelle contient la plus grande quantité de chlorophylle de tous les produits alimentaires. La chlorophylle peut aider à garder votre sang en bonne santé, vos organes digestifs, y compris vos intestins, et à soutenir votre foie et vos reins. Il aide à restaurer votre flore intestinale. Très important. N'oubliez pas que votre intestin est au cœur de votre santé. effet chlorella Détoxification et guérison par la chlorella Comme si tout cela ne suffisait pas, de nombreuses recherches montrent que la chlorella est également capable d'éliminer les substances toxiques de notre corps. Pensez aux métaux lourds (plomb et mercure) mais aussi aux substances toxiques provenant, par exemple, des pesticides et des cosmétiques non naturels que nous ingérons tous sans nous en apercevoir et sans le vouloir. Normalement, ces toxines sont stockées dans votre graisse et y restent à vie.
Avec la chlorella, ceux-ci sont éliminés de votre corps au fil du temps. Pensez-y si vous avez utilisé des médicaments ou des produits de soins et cosmétiques non naturels pendant des années. Au Japon, on a également découvert que la chlorella a un effet curatif sur l'impact destructeur des radiations radioactives. La recherche a également montré que la chlorella avait un effet positif sur leur système immunitaire chez les patients cancéreux qui avaient été traités avec des médicaments et une chimiothérapie.